Rosmarin (Rosmarinus officinalis) Eterisk Olje 10ml

Eterisk olje av rosmarin

Den har en svakt bedøvende og regulerende virkning på både kropp og psyke. Psykisk har rosmarinoljen både en oppkvikkende og antidepressiv virkning. Den gir bedre hukommelse, øker selvtilliten og er fin ved overdreven tankevirksomhet, eller hvis man tviler på sine handlinger.

Rosmarinoljen er gunstig for dem som lider av kroniske lungelidelser. Med sin antiseptiske og styrkende virkning kan den brukes for å behandle forkjølelse, influensa og hoste. Den er en av de viktigste giftrensende oljene og kan gjerne kombineres med lavendel og einer som en massasjeolje for å rense lymfesystemet. Det kan bidra til å reduserer væskeansamlinger i kroppen, og lindre cellulitt og åreknuter.

Rosmarin virker svakt smertestillende uten å virke sløvende. Eterisk olje av urten kan derfor brukes ved forstuvinger, forstrekninger, revmatiske lidelser og leddgikt, og inngår ofte i linimenter mot gikt. 

Rosmarinolje virker menstruasjonsøkende, men bidrar også til å lindre menstruasjonssmerter og normalisere menstruasjonssyklusen. Med sin antiseptiske, krampeløsende og luftdrivende virkning kan rosmarinoljen også være bra ved fordøyelsesplager som forstoppelse, kolikk, mye tarmgass, mage- og tarmkatarrer og generelle magesmerter. Oljen stimulerer leveren og galleblæren.

Rosmarin i hudpleiemidler

Brukt i hudpleiemidler, virker rosmarinolje rensende og stimulerende. Ved uren hud, eller moden hud som samtidig er trett og blek, kan en liten mengde rosmarin være til hjelp. Oljen benyttes også som tilsetning til muskelbalsam og massasjeoljer hvor den har en fin virkning på stive og ømme muskler. Rosmarin har tradisjonelt vært viktig for behandling av hår- og hodebunnsproblemer, og har ry for å gjøre grått hår mørkere. Urten motvirker flassdannelse og hårtap, og er et parasittmiddel som kan fjerne lus og skabb. Rosmarin brukes derfor mye i hårprodukter som sjampoer og skyllevann. Rosmarin var en av de opprinnelige ingrediensene i eau de cologne.

Rik på antioksidanter

Rosmarin inneholder omkring et dusin forskjellige antioksidanter som er i stand til å uskadeliggjøre frie radikaler. Antioksidantene bidrar til å forsinke aldringsprosessen i cellene. Urten inneholder også stoffer som kan være nyttige mot grå stær.

KAN BRUKES VED FØLGENDE HELSEPLAGER / SYKDOMMER
Fordøyelsesbesvær (særlig når de er knyttet til angst), forstoppelse, diaré, oppblåsthet, kolikk, tykktarmsbetennelse, leverproblemer, hepatitt, gulsott, gallesteinsproblemer, revmatisme, gikt, artritt, isjias, podagra, muskelspenninger, muskelsmerter, leddsmerter, forstuvinger, aldrende hud, fet hud, akne, flass, fett hår, åreknuter, dårlig blodomløp, besvimelser, væskeansamlinger i kroppen, ødem, cellulitt, hodepine, migrene, sparsommelige menstruasjonsblødninger, menstruasjonssmerter, lavt blodtrykk, høyt kolesterolinnhold, Alzheimers sykdom, grå stær, hoste, forkjølelse, bronkitt, bihulebetennelse, astma, stress, dårlig hukommelse, dårlig konsentrasjonsevne, forvirring, depresjon, apati, nervøs utmattelse, tretthet, ubesluttsomhet og utbrenthet. 

Advarsler, bivirkninger og kontraindikasjoner

Eterisk olje av rosmarin må ikke brukes hvis du har høyt blodtrykk. Folk med epilepsi må være forsiktig med rosmarin, da urten inneholder kamfer, en eterisk olje som er kjent for å kunne forårsake krampetrekninger.

kr 188,00 kr 188,00