Lavendel (Lavandula augustifolia) Eterisk olje 10ml / 15ml

Eterisk olje av lavendel, 10ml / 15ml

Det sies at lavendeloljen inneholder mellom 50 og 200 ulike stoffer, hvorav de fleste ikke kan syntetiseres. En stor del av innholdet i lavendelolje utgjøres av ulike estere, som i alminnelighet har en beroligende og krampeløsende effekt. Ellers inneholder oljen terpenalkoholer, aldehyder, terpener og ketoner.

Lavendel er kjent som en av de mest anvendelige av de eteriske oljene. Oljen har en avbalanserende og normaliserende virkning, og bringer helse og harmoni til både kropp og sinn. På psyken kan lavendelolje virke både oppkvikkende og beroligende, men oljen er frem for alt balanserende. Den kan dempe stressymptomer, nervøs uro, angst, depresjon og allmenn svekkelse, og styrker nervesystemet når man er trett og utslitt.

Lavendel gir følelsesmessig trøst og er fin ved sinne, hysteri, panikk, dødsangst, engstelse, irritabilitet og humørsvingninger. For å roe ned irritable barn og få dem til å sove kan man ha noen få dråper lavendelolje i badevannet deres, eller dryppe en dråpe på dynetrekket. Lavendel er også en av de mange eteriske oljene som kan brukes til å rense rom eller hus for negative energier.

Lavendelolje ved luftveisplager og hudplager

Lavendelolje har en antiseptisk og betennelseshemmende virkning på luftveiene. Den virker lindrende ved forkjølelse, influensa, bihulebetennelse og halsinfeksjoner. På huden har oljen en avkjølende, antiseptisk, betennelseshemmende og cellefornyende effekt, og vil kunne lindre ved plager som kviser, eksem, flass, hårtap, hodelus, bleieutslett, solbrenthet, brannsår, insektbitt, byller, cellulitt og forkjølelsessår. Ved hudproblemer er lavendel oppmykende, beroligende og talgbalanserende. Oljen er effektiv på brannsår og strekkmerker fordi den stimulerer til ny cellevekst og bidrar til å redusere arrdannelsen.

Oljen virker svakt hudirriterende og smertelindrende, noe som skjer ved at blodgjennomstrømming i huden økes. Dette kan ha en lindrende virkning ved muskelverk, isjias, leddbetennelser og revmatiske plager. Uttrekk av lavendel kan også brukes til å lindre blåmerker og forstuinger. Ved anvendelse på huden kan lavendel benyttes i form av aromaterapi, hudmasker, kompresser og bad.

Andre anvendelsesområder for lavendelolje

På fordøyelsen virker lavendel både rensende og beroligende. Urten kan bidra til å dempe kramper i fordøyelsessystemet, redusere gassdannelsen i mage og tarmer, dempe kvalme og stimulere appetitten. Lavendel kan anvendes i munnvann ved dårlig ånde. Ved å smøre lavendelolje på tinningene motvirkes hodepine og svimmelhet.

Lavendel virker beroligende på blodåresystemet og kan bidra til å fjerne blodstuvninger og senke et for høyt blodtrykk. Den kan dempe hjertebank og hjelpe til å fjerne væskeansamlinger ved å fremme utskillelsen av avfallsstoffer gjennom lymfesystemet og ved økt vannlating. Den eteriske oljen i lavendel er kraftig antiseptisk og kan hemme mange sykdomsfremkallende bakterier, slik som difteri- og tyfusbasiller, streptokokker og pneumokokker.

Ved PMS, menstruasjonssmerter, sparsom menstruasjon, utflod, skjedebetennelse og klimakterieplager er lavendelolje beroligende og avbalanserende. Europeiske laboratorieundersøkelser har funnet at den eteriske oljen av lavendel stanser veksten av mange slags sopper. Oljen påføres hel hud som er angrepet av sopp, vanligvis i form av et lavendelbad. Lavendelolje er brukt til å drepe candida, men bør ikke brukes som en dusj ved gjærsoppinfeksjoner i underlivet.

Wybierz wariant:

kr 188,00