Burot 30gram

 

Burot (Artemisia Vulgaris) også kjent som sort salvie og mugwort, er en urt med mange egenskaper. Den virker beskyttende og rensende på samme måte som bla. hvit salvie og Ceder, og har en behagelig duft. Som en bitterurt kan burot brukes når fordøyelsen trenger å bli stimulert. Burot kan inntas gjennom lang tid ved lav dosering for å bedre appetitten, fordøyelsesfunksjonen og opptaket av næringsstoffer.

Buroten er også en "drømmeurt". Burot ved sengen sengen holder vonde drømmer borte. En kopp Burot før sengetid gir klarere drømmer, og gjør en i stand til å huske dem bedre. Perfekt for personer som har problemer med å drømme, eller personer som ønsker å dykke dypere i drømmene sine.

Også fin til meditasjon.

 

En kopp burot-te hjelper mot menstrusjons-kramper, og har mange flere fysiske egenskaper:

Bitter, aromatisk, appetittvekkende, fordøyelsesstimulerende, galledrivende, blodstillende, smertestillende, styrkende, antiseptisk, desinfiserende, dreper innvollsorm, svettedrivende, urindrivende, svakt avførende, nervestyrkende, livmorstimulerende, menstruasjonsregulerende, sammentrekkende, krampeløsende, mildt narkotisk. I kinesisk medisin sies det at urten "varmer" meridianene og motvirker "indre kulde". 

DOSERING

For å lage urtete heller man en kopp kokende vann over 1 teskje (0,3g - 0,6g) tørket urt og lar det trekke i 10-15 minutter under lokk før urten siles fra. Dette kan drikkes tre ganger daglig.

BUROT TIL KATT, HUND OG ANDRE DYR

Burot er et mye mer effektivt ormemiddel enn det veterinæren skriver resept på. Burot tilført fòr/vann i en-eller-annen form en uke pr. måned holder dyrene ormefrie. Tørkede burotblader kan drysses over maten, te brygget på tørket burot kan helles over den vanlige maten, burot-te kan blandes i vannet, tørkete burotblader kan blandes inn i maten.

FORSIKTIGHETSREGLER:

Burot må ikke brukes av gravide, særlig ikke de første tre månedene i svangerskapet, da urten kan forårsake abort pga de sammentrekkende egenskapene.

Personer med allergi mot pollen av burot kan reagere. Dersom du har pollenallergi, men usikker på hvilke typer, så er det overhengende sannsynlig at du er allergisk mot Burot.

 

kr 129,00