Harmoni

Beroligende

Muskelavslappende

Stressløsende

Sovemedisin

 

Inneholder: Legevendelrot, Ingefær, Lemongrass, Kamille.

Pakken inneholder 35gram.
 

Bruksansvisning:

Plassèr 2 teskjeer av blandingen i tesil/tepose og putt i en kopp. Fyll opp med glovarmt (men ikke kokende) vann og la trekke i 15 minutter.

Man kan med fordel trekke 1stk oppfylt tesil/tepose 2-3 ganger før det kastes.

Drikkes opp til 3 ganger daglig

 

LEGEVENDELROT 

Legevendelrot virker nerveberoligende og brukes som beroligende middel (sedativ) ved søvnløshet og nervøse hjertelidelser. Som sovemiddel har planten vist seg å gi både bedre søvnkvalitet og lengre søvn, uten å gi "hangover" neste morgen, slik som mange syntetiske sovemedisiner kan gi. Planten er heller ikke vanedannende ved lang tids bruk. I 1980-årene studerte sveitsiske forskere virkningen av legevendelrot på sovemønsteret, og fant at urten reduserte tiden det tok å sovne, særlig hos eldre pasienter og personer med søvnproblemer.

Mens sovemedisiner har en betydelig innvirkning på REM-søvnen, vil legevendelrot ikke påvirke disse prosessene, da den ikke er kraftig nok til å undertrykke de viktige REM-fasene.

En undersøkelse viser at legevendelrot virker beroligende på urolige pasienter, samtidig som den stimulerer personer som lider av tretthet. Pasienter som lider av nervøs angst, føler seg ofte styrket etter å ha brukt vendelrot. Planten minsker mental overaktivitet og nervøs pirring, og hjelper dermed de som har vanskelig for å koble av. Den er til nytte ved nesten alle stressrelaterte lidelser, og har en beroligende, men ikke sløvende virkning. Mange angstsymptomer, heriblant skjelving, panikk, hjertebank og svettetokter, kan lettes med legevendelrot. Legevendelrot virker avslappende også på overspente muskler og er nyttig ved spenninger i nakke og skuldre.
Urten er dessuten god til behandling av hodepine. Legevendelrot inngår, sammen med andre planter, i midler mot høyt blodtrykk som skyldes stress og angst.

URTENS EGENSKAPER OG VIRKNING
Legevendelrot er en varm og tørr urt med en skarp og bitter smak. Den virker beroligende (sedativ), avslappende, søvnfremmende, nerveberoligende, nervestyrkende, angstdempende, krampeløsende, muskelavslappende, smertestillende, blodtrykkssenkende, fordøyelsesfremmende, mildt slimløsende, antibakteriell, astringerende, urindrivende og menstruasjonsdrivende. Urten skal kunne høyne konsentrasjons- og prestasjonsevnen.

 

URTEN KAN BRUKES VED FØLGENDE HELSEPLAGER / SYKDOMMER
Innsovningsproblemer, angst og angstbasert søvnløshet, nervøsitet, nervøse spenninger, nevralgier (nervesmerter), panikk, rastløshet, emosjonelt stress, hyperaktivitet, spennings- eller stresshodepine, migrene, muskelsmerter, andre smerter (f.eks. av helvetesild), høyt blodtrykk, mage- og tarmkramper (kolikk) pga. uro, irritabel tykktarm syndrom, langvarig hoste, astma, uregelmessig menstruasjon, menstruasjons- og underlivssmerter og premenstruelt syndrom (PMS). Urten kan brukes som alternativ til, eller ved avvenning av syntetiske beroligende midler, som f.eks. Valium.


KAMILLE

Den beroligende virkningen som angis av mange er en følge av den krampeløsende og betennelseshemmende virkningen til kamille.

Men kamille brukes også ved plager knyttet til nervesystemet, f.eks. ved søvnløshet. Kamilleteens beroligende virkning er også greit å kjenne til for de som har rastløse eller hyperaktive barn. Evnen til å virke på både fysiske symptomer og de underliggende psykiske spenningene, er en av de største fordelene med å bruke kamille, ved alle stress- og angstrelaterte problemer.

 

FORSIKTIGHETSREGLER

Ved langtidsbruk finnes det en viss risiko for tilvenning og abstinensbesvær med hodepine, rastløshet, søvnløshet og hjertebank. Unngå derfor langvarig bruk (ikke mer enn tre måneder sammenhengende) av legevendelrot.

Legevendelrot kan øke virkningen av andre beroligende midler eller sovemedisiner, så unngå samtidig bruk.

Legevendelrot bør ikke brukes av personer med svært lavt blodtrykk, for lavt blodsukker, som har leverproblemer, eller av personer med alvorlig depresjon.

 

 

kr 179,00