Håndtromme 50cm

Håndtromma, laget av Elgskinn og Ask, er en svært kraftig og allsidig tromme som er håndlaget med øye for kvalitet. Med en diameter på 40 cm (ca. 16") og en rammehøyde på ca. 9 cm, har den en dyp, varm og mektig lyd.

Fordi den har et integrert stemmesystem kan du i løpet av sekunder stemme tromma til å bli lysere eller dypere etter ønske. Dette gjør trommen unik og svært godt egnet til nordiske klima fordi det løser de vanlige utfordringene skinntrommer møter; luftfuktighet og temperatur.

Håndtaket er komfortabelt å holde og er formet som et kryss, som symboliserer de fire retninger, mer kjent som urfolkets medisinhjul.

Trommestikke:

På disse unike og vakre, håndlagede trommestikkene finner vi Skogens konge Elgen, i møte med Furu som er behandlet med japansk håndverksteknikk Shou Sugi Ban. Hodet på trommestikken har en hard side og en myk side. Dette unike designet, da spesielt med Elgskinn, gir en utrolig allsidighet i spillingen og forsterker lydkvalitetene du får fra trommen. Lengden er ca. 35 cm lang, men kan tilpasses etter ønske.

Dyrene som skinnet kommer fra lever i det fri og er felt i det fri, hovedsakelig for mat. Ingen av dyrene lever eller er avlet i fangenskap.

Ask, som brukes til rammen hogd og sagd hos lokal gård i Porsgrunn.

Produksjonstid: ca. 2 uker.

  

Lydfiler:

Reinsdyrtromme 50cm, dyp stemming

Reinsdyrtromme 50cm, dyp stemming

Reinsdyrtromme 50cm, lys stemming

Reinsdyrtromme 50cm, lys stemming


Om skaperen:

Mitt navn er Axel, og jeg er en 34 år gammel familiefar fra Skien. Siden tidlig barndom har naturen, urfolk og deres kunnskap vært noe som har opptatt meg i stor grad. Denne siden er dedikert til instrumentene og verktøyene, som har blitt en stor del av meg. De siste årene har denne veien tatt meg dypt inn i Amazonasjungelen hvor jeg har jobbet med tradisjonell medisin og helbreding. Den høyt respekterte sjamanen Gino Chak Runa har blitt en mentor, partner og venn, og forsterket de praktiske spirituelle verktøyene mine. Jeg har drevet med musikk, også på profesjonelt nivå, i 22 år, og eier mitt eget firma innen livsstilscoaching.

Vi mennesker har et veldig nært og dypt forhold til musikk, og jeg opplever det som sjelens opprinnelige språk. For titalls tusen år siden, begynte mennesker fra ulike kulturer, spredt over alle kontinent, å innse at visse instrumenter hadde en dypere funksjon. Dette gjaldt instrumenter som rasle, fløyte, munnharpe og kanskje spesielt, trommen.

Ved å lære seg å mestre trommen, kunne den åpne sløret mellom vår verden, og få innsikt i det som ligger bak. I dag er trommen og raslen mye brukt i mange forskjellig praksis for helbredelse, trommereiser og personlig innsikt og vekst. I vår familie henger trommene høyt på veggen og de brukes så å si daglig. Det samme gjelder raslene.

Oppdagelsene til våre forfedre, deres visdom og mine personlige erfaringer har gitt meg en stor respekt for disse instrumentene. Når jeg lager trommer og rasler, er jeg alltid veldig tilstede i prosessen med en tydelig intensjon om at dette skal bli et meningsfylt og kraftig verktøy for den som ender opp med å eie det.


Velg en variant:

fra kr 3 699,00