Frankincense, Olibanum Etiopia

Innhold 10ml 

Sjelden hvit Frankincense fra Etiopia.

Denne hvite varianten av Frankincense er av meget sjelden kvalitet. Den holder ypperste renhet, og er kun brukt i spesielle religiøse seremonier i kirken i opprinnelseslandet.

Frankincense (hellig maskulin) og Myrra (hellig feminin) har vært klassiske ingredienser i religiøs røkelse i tusenvis av år, og benyttes fremdeles i den katolske kirken. Begge anses som beroligende, fokuserende og konsentrasjonsfremmende, og er derfor fine ved meditasjon og bønn.

Røkelsen kan med fordel knuses opp i enda mindre biter, for og få mer ut av den. 

En egenskap ved frankincense er at den har evnen til å gjøre åndedrettet dypere og saktere, noe som gir ro og er nyttig ved bønn og meditasjon. 


Tradisjonell bruk av frankincense

Frankincense har vært verdsatt i flere tusen år, og i gammel tid var harpiksen trolig nesten like mye verdt som gull. Opprinnelsen til bruken som offer, har sikkert sin bakgrunn i at frankincense var blant de mest lovpriste og kostbare stoffer i antikken. Frankincense ble i oldtiden ansett å kunne gi et langt liv og god hukommelse, og ble brent som røykelse for å drive bort onde ånder fra den syke. Harpiksen har blitt brent på altere i templer siden antikken, en tradisjon som trolig går lenger tilbake i tid enn den skrevne historien, og som fremdeles praktiseres i mange religioner.

I oldtidens Egypt ble frankincense brent ved soloppgang for å hedre solguden Ra. Egypterne brukte også frankincense i forbindelse med balsamering. Relieffer (ca. 1512-1482 f.Kr.) på dronning Hatsheputs tempel i Luxor i Egypt viser frankincense-trær som vokser i potter, trolig dyrket for å lage foryngende ansiktsmasker. Frankincense (som i Bibelen blir kalt røkelse) var sammen med myrra og gull de tre gavene som vismennene ga til Jesus-barnet.

Ved siden av seremoniell og rituell bruk, var frankincense etterspurt som parfyme. Frankincense har således blitt brukt til både kosmetiske og medisinske formål siden tidenes morgen, og har bl.a. vært en ingrediens i teriak og andre universalmidler (panaseer).


Aktuelle produkter:

Røkelse brenner

Lotus røkelse brenner

Kull for røkelse

Wybierz wariant:

Od kr 129,00