Oolong 30gram

Helsemessige fordeler med oolong te inkluderer evnen til å redusere kroniske helsemessige forhold som hjertesykdommer, inflammatoriske lidelser og høyt kolesterolnivå, samtidig som det gir viktige antioksidanter og fremmer overlegen beinstruktur, robust hud og god tannhelse. Oolong te er duftende med en behagelig aroma og har en fruktig smak. Til tross for koffeininnholdet er det fortsatt en avslappende drink.

Helsemessige fordeler av oolong te blir doblet på grunn av de kombinerte egenskapene til svart te og grønn te. Ifølge Tea Association i USA faller denne teen mellom grønn og svart te, da bladene delvis er oksidert. Det finnes mange typer te i denne verden, men oolong te er en av de mest fordelaktige.

Opprinnelsen til oolongte kommer tilbake nesten 400 år da den fant stor bruk i Kina. Det er en halvgrønn gjæret te, men gjæringsprosessen stoppes så snart tebladene begynner å forandre fargen.

NÆRINGSFAKTA

Denne teen er en naturlig gave som er rik på antioksidanter. Den inneholder også vitale vitaminer og mineraler som kalsium, mangan, kobber, karotin, selen, kalium og vitamin A, B, C, E og vitamin K. I tillegg inneholder den folsyre, niacinamid og andre avgiftende alkaloider. Den er utviklet i halvfermentert behandling, som gir teen med mange polyfenoliske forbindelser og gir enda mer verdifulle helsemessige fordeler. Oolong te inneholder også koffein, teofyllin og teobromin (som koffein), som på forbruk kan stimulere nervesystemet.

SLANKENDE

Den polyfenoliske forbindelsen funnet i oolongte er svært effektiv i kontroll av stoffskiftet i fett i kroppen og reduserer fedme. Det aktiverer visse enzymer, og dermed øker funksjonene til fettcellene i kroppen og et daglig forbruk av denne teen kan redusere fedme. I en studie viste mus som fikk polyfenoler i tillegg til høyt og høyt sukker diett fortsatt en nedgang i total kroppsvekt og fettindeks. Noen tidligere studier viste faktisk at koffeininnholdet var en aktiv ingrediens for vekttap, men det ser nå ut til å være hovedsakelig på grunn av polyfenoler. Tilsynelatende gjør de aktive komponentene i oolong te det slik at fettet arbeider for deg.

FRIE RADIKALER

Den polyfenoliske forbindelsen i oolong te er også ansvarlig for fjerning av frie radikaler i kroppen vår og den fungerer som en antioksidant. Derfor kan konsum av daglige doser oolong te hjelpe mennesker mot den potensielle skade som disse frie bevegelige cellene ofte stiller til kroppen, inkludert kreft, aterosklerose, slag, reumatoid artritt, neurodegenerasjon og diabetes.

EGGSTOKK KREFT

Oolong te er rik på anti-kreft egenskaper. Å drikke den bidrar til å redusere risikoen for å utvikle eggstokkreft hos kvinner betydelig.

HUD

Ifølge vitenskapelige eksperimenter kan pasienter diagnostisert med eksem dra nytte av å drikke 3 kopper oolong te per dag. De gunstige resultatene av denne teen kan ses på mindre enn en uke, og disse pasientene vil vise en bemerkelsesverdig forbedring i å komme seg fra hudproblemer. I en studie fra 2001 ble det funnet at 54% av testpersonene viste positive, langvarige resultater når det gjelder hudforhold etter 6 måneders daglig inntak av oolongte.

Selv om den aktive mekanismen ikke har blitt fastslått nøyaktig, tror mange at polyfenolene som finnes i oolong te, også virker som antiallergene forbindelser, og dermed lindrer irritasjon og kroniske hudproblemer som atopisk dermatitt

BEN-HELSE
De antioksidantene som finnes i oolong te, beskytter tennene mot forfall, styrker beinstrukturen, forhindrer osteoporose og fremmer normal og sunn vekst i menneskekroppen. En rekke studier har analysert de langsiktige effektene av å drikke denne teen, særlig på benmineraltetthet (BMD). De viste at folk som konsekvent drakk svart eller oolong te i mer enn 10 år, var mindre sannsynlig å miste deres beinminnealdensitet over det tidsrom. Det antas at noen av komponentene i denne teen faktisk stimulerer oppbevaring av mineraler fra andre matvarer som vi forbruker.

DIABETES
Oolong te brukes som et urtebrygg til behandling av type 2 diabetiske lidelser og som et tillegg til andre tilsetningsstoffer for behandling av sykdommen. Det regulerer mengden blodsukker og insulin i blodet, slik at de farlige dypene og toppene i blodsukkeret som kan være katastrofale for diabetikere, blir redusert. En studie fra 2003 viste at i kombinasjon med vanlige hyperglykemiske stoffer økte oolong te ytterligere blodsukkernivået og forhindret plutselige dropp i nesten alle testpersonene.

KREFT

Det er et kjent faktum at oolong-te drikkere har lavere risiko for å få hudkreft. Videre fremmer polyphenolisk forbindelse i oolong te apoptose i tilfelle kreftcelletilvekst i magen. Dette polyfenoliske ekstraktet fungerer også som et kjemo-forebyggende instrument mot utviklingen av andre kreftformer også. Forbindelsene forstyrrer aktiveringen av kreftfremkallende celler, forhindrer dannelsen av N-nitrosoforbindelser, og fanger genotoksiske midler før de kan bli effektive.

STRESS

I en detaljert studie utført ved Osaka Institute for Health Care Science i Japan viste de eksperimentelle musene hvor oolongte ble tatt inn, en bemerkelsesverdig forbedring i stressnivået med 10 til 18%. De naturlige polyfenolene i oolong te ble sitert som hovedårsaken til at det var en stress-dreper. L-teaninen som finnes i teblader er også en aminosyre som blokkerer L-glutaminsyre til glutamatreseptorer i hjernen. Dette forårsaker normalt cortical neuron-spenning, noe som fører til økt kognitiv aktivitet og nevrale stressresponser. Siden denne aminosyren binder seg til disse stedene, oppstår ikke eksitasjon, og spenningen minker fordi du er i stand til å huske på og hvile.

MENTAL HELSE
Helsemessige fordeler med oolong te inkluderer forbedret mental ytelse og årvåkenhet. Vanlig inntak av koffeinrik oolongte kan bidra til å forbedre mental ytelse og opprettholde årvåkenhet hele dagen.

 

 

kr 99,00