OPP & HOPP

Brukes mot:

Angst

Uro

Depresjon

 

Inneholder: Agurkurt, Kamille, Schisandra bær, Osmanthus Fragrans, Melketistel. 

Pakken inneholder 35gram.


Bruksansvisning:

Plassèr 2 teskjeer av blandingen i tesil/tepose  og putt i en kopp. Fyll opp med glovarmt (men ikke kokende) vann og la trekke i 15 minutter.
Man kan med fordel trekke 1stk oppfylt tesil/tepose 2-3 ganger før det kastes.


BORAGO OFFICINALIS (Agurkurt)

Agurkurt er fra eldre tider kjent som et godt middel for hjertet. Henrik Harpestreng (død ca. 1244) omtaler urten som et hjertestyrkende middel og et middel mot hjertesorg. Han påsto at agurkurt blandet i vin kunne drive vekk tungsinn, og man ble glad. Også andre urtebokforfattere påpeker plantens evne til å glede hjertet, fjerne triste tanker og melankoli, og være til hjelp ved sorg og savn. Det sies også at inntak av agurkurt gir en mot. Undersøkelser som er foretatt viser at agurkurt stimulerer binyrene og får dem til å skille ut mer adrenalin, et hormon som påvirker motet.

Agurkurt virker også som et gjenoppbyggende middel for binyrebarken, noe som betyr at den vil kunne gjenopprette funksjonen til og styrke kjertelen etter medisinsk behandling med kortison og steroider. På grunn av alt stresset vi opplever i vår hverdag (både utvendig og innvendig stress) er det et økende behov for midler som kan hjelpe denne kjertelen. Agurkurt anses å være en urt som kan virke som et styrkemiddel for binyrebarken over tid. Agurkurtens påvirkning på hormonene kan også forklare den tradisjonelle oppfatningen av at blad og frø øker mengden av melk hos ammende mødre.


LEMONGRASS

Sitrongress er et mildt antidepressivt middel, og virker lindrende ved stress, nervøs utmattelse og apati. Det passer godt hvis du føler at du er blitt et offer for omstendighetene. Bruker du sitrongress, vil du bli klar over at det fins andre måter å reagere på i slike situasjoner, og nye muligheter vil kunne åpne seg. Det gir godt humør, og da det er stimulerende, oppkvikkende og energigivende, kan den virke godt som en igangsetter. Den stimulerer det parasympatiske nervesystemet og er et godt styrkemiddel etter sykdom.


SCHISANDRA BÆR

Schisandra er en hardfør busk som hovedsakelig vokser i Nord-Kina og Øst-Russland. Bærene fra schisandrabusken har lang tradisjon som sentral ingrediens i kinesisk urtemedisin.

Schisandra tilhører den lille gruppen av såkalte adaptogene urter. Dette betyr at Schisandra synes å inneholde virkestoffer som har evnen til å kunne balansere kroppens normale funksjoner. Man kan få øk motstandskraft ved psykiske og fysiske påkjenninger.

Schisandrabær har vært inkludert i resepter fra urtemedisinere i mange århundrer da mange av disse hevder at planten har en helbredende effekt for en rekke lidelser. I første rekke diare, hoste, luftveissykdommer som astma, impotens, ufrivillig vannlating og dårlig blodsirkulasjon. Planten er også brukt for behandling av leversykdom (hepatitt) og for beskyttelse av leveren mot giftstoffer. Kineserne har utviklet en leverbeskyttende medisin kalt DBD som er laget av schisandrin, en av virkestoffene i schisandra. I tillegg så har urten antiimflammatorisk (betennelsesdempende) effekt.

I tillegg til blant annet fytosteroler, eterisk olje og vitamin C og E inneholder schisandra ca. 40 forskjellige såkalte lignaner.

Urtemedisinen beskriver også schisandra som en plante som virker beroligende, og øker kroppens evne til å redusere stress. Derfor anbefales den som en god matvare for de som har milde stressrelaterte plager som for eksempel lite energi.


KAMILLE

Den beroligende virkningen som angis av mange er en følge av den krampeløsende og betennelseshemmende virkningen til kamille.

Men kamille brukes også ved plager knyttet til nervesystemet, f.eks. ved søvnløshet. Kamilleteens beroligende virkning er også greit å kjenne til for de som har rastløse eller hyperaktive barn. Evnen til å virke på både fysiske symptomer og de underliggende psykiske spenningene, er en av de største fordelene med å bruke kamille, ved alle stress- og angstrelaterte problemer.

 

FORSIKTIGHETSREGLER

Det anbefales at agurkurt brukes med forsiktighet av pasienter som lider av epilepsi, særlig de som lider av schizofreni og/eller de som tar phenothiaziner. 

kr 179,00